Två egna fiskodlingar

Hökensås Sportfiske AB driver två fiskodlingar, Källefall och Baltak. Vi producerar i huvudsak regnbåge men även öring och röding. Det unika i vår verksamhet är att vi driver en helt egen avelslinje på regnbåge, Källefallsbågen, och odlar enbart sättfisk helt anpassad för sportfisketurism.

Källefallsbågen är framtagen i samarbete med Fiskhälsan AB. Vi strävar efter att ha en fisk som ser ut och uppträder så likt den vilda regnbågen som möjligt. Egenskaper som prioriteras hos fisken är fina fenor, vacker kroppsform, bra teckning men framför allt god hälsa.

Vi är medlemmar i Svensk Sättfisk - en förening av sättfiskodlare som borgar för miljö, hälsa, kvalitet och säkerhet. Vi är också medlemmar i Fiskhälsan AB. Den organisation som har näringens och statens uppdrag att sköta den odlade fiskens förebyggande hälsovård. Vi tar årligen veterinärkontrollerade tester av fiskarna och all romtagning säkerställs genom att samtliga honor som ingår i avel kontrolleras så att ingen sjukdom eller smittspridning orsakas.

En sund och frisk odling är grunden i vår verksamhet.


Nykläckta Öringyngel

 

 

 

 

 

 

Regnbågshona1