OBS! ELDNINGSFÖRBUD råder i hela området!

Vi vill återigen påpeka att det råder totalt ELDNINGSFÖRBUD på området. Det gäller all form av eldning/grillning, även i eldstäderna. Detta på grund av att det är torrt i backen och STOR RISK FÖR SKOGSBRAND! 

Vi har tyvärr under veckan fått släcka ett par eldar för sällskap som velat grilla korv. Det är beklagligt men vi tvingas göra detta för allas säkerhet. Vi hoppas på att alla våra gäster respekterar och förstår att de direktiv vi får från Räddningstjänsten måste följas. Vi måste hjälpas åt tillsammans allihopa, oavsett om man är sportfiskegäst, vandrar på åsen, orienterar, plockar bär eller vistas på åsen för andra rekreationssyften och dra vårt strå till stacken allihopa för att området sköts utefter gällande regelverk, både när det gäller Hökensås Sportfiske ABs fiskeregler för vattnen, såväl som föreskrifterna för Hökensås Naturreservat när det gäller exempelvis förbud mot eldning, camping och så vidare. 

Observera att detsamma gäller för Tiveden och vårt fiskeområde där! 

Med vänlig hälsning // Personalen 

Just nu råder lågvattenläge i ån Tidan vid vår flugfiskesträcka i Baltak. Det är absolut inte torrfåra, men det är lågvatten. Det innebär att det inte är någon direkt stark ström på lugnflyten, men fullt fiskbart på de flesta sträckor. Det positiva är att vattnet för stunden är väldigt klart, och det i sig möjliggör sight fishing (siktfiske) på fisk som står mot botten och betar i strömmarna. Ett oerhört spännande fiske! 

Fisk sätts ut som vanligt och vi hoppas nu på lite mer regn. Några skurar har kommit, men inte riktigt så mycket som vi hade hoppats på. 


Publicerat: 2018-07-11

Tags:

Från och med idag, tisdag 3/7, startar vi igång vårt populära familjefiske i Södra Laxagölen med våra guider Lennart och Kristina Ottosson. 

Fisket pågår mellan klockan 14:00-20:00 alla tisdagar och torsdagar under vecka 27-31 samt även lördagarna i vecka 29 och 30 under samma klockslag.

Känner ni att ni har småbarn så vill vi passa på att påpeka att man inte behöver delta i fisket hela tiden för dagen utan man kan välja att fiska ett par timmar eller så. Det går även utmärkt att anlända till fisket senare än 14:00 förstås. Vill man fiska ett par timmar med familjen kan man exempelvis välja att komma klockan 17:00 och fiska om man vill det. 

Fiskekort för familjefisket löses på plats av Kristina. Dessa kostar i år 180 kronor per kort och medger fångst om två laxartade fiskar per kort. Fiskeredskap finns att hyra på plats för de som behöver detta. Beten går att köpas på plats samt även läsk och godis. 

OBS! Vi tar av praktiska skäl enbart kontanter vid sjön. Ha därför helst med er jämna kontanter vid ert besök.

Vi önskar alla glada barnfamiljer en fin sommar och välkomna till vårat populära familjefiske! 

Tags:

 

Nu har vi startat igång vårt populära familjefiske i Södra Laxagölen med våra guider Lennart och Kristina Ottosson.

 

Denna glada familjetillställning pågår mellan klockan 14:00-20:00 alla tisdagar och torsdagar under vecka 27-31 samt även lördagarna i vecka 29 och 30 under samma klockslag.

 

För er med småbarn vill vi passa på att påpeka att man inte behöver delta i fisket hela tiden under dagen utan man kan välja att fiska ett par timmar eller så. Det går även utmärkt att anlända till fisket senare än 14:00 förstås. Vill man fiska ett par timmar med familjen kan man exempelvis välja att komma klockan 17:00 och fiska om man vill det.

 


Fiskekort för familjefisket löses på plats av Kristina. Dessa kostar i år 180 kronor per kort och medger fångst om två laxartade fiskar per kort. Fiskeredskap finns att hyra på plats för de som behöver detta. Beten går att köpas på plats samt även läsk och godis.

 

OBS! Vi tar av praktiska skäl enbart kontanter vid sjön. Ha därför helst med er jämna kontanter vid ert besök.

 

Vi önskar alla glada barnfamiljer en fin sommar och välkomna till vårat populära familjefiske!

 

På bild: familjen Kvarndal som under startdagen i tisdags fångade en glad regnbåge på en gång. Man vet aldrig när det nappar. Det kan ske direkt vid start och det kan komma i sista kastet när man är på väg hem...

 

Publicerat: 2018-07-05

Tags:

 

Vi har haft tur med regn och kyliga nätter en period nu. Något som fört med sig att vattentemperaturerna sjunkit runt 3 grader och det både tillkommit nytt vatten och syre med det i såväl i sjöarna som i ån Tidan.

 

Det har varit några riktigt fina stunder stundom där flera av våra gäster haft riktigt bra fiske, även i de mindre sjöarna. Fiskarna har förstås passat på att äta lite extra när det inte varit 'tokhett' och stiltje i vattnet utan lite kyla och vind som istället rört om vattnet och satt igång även insekterna som fiskarna betar på.

 

Som det ser ut enligt långtidsprognoserna så kommer det bli varmt igen. Det kan alltså vara en god idé att pröva fiskelyckan nu till exempel under helgen innan det blir varmt igen. Dessutom så är det ju ganska få gäster som fiskar på grund av rådande fotbollsvärldsmästerskap, vilket i sin tur innebär betydligt friare möjligheter till fritt fiske. Kanske kan man rentav hitta fiskeplatser att få vara helt allena på just nu...

 

Vi önskar alla våra gäster en fin helg.

 

På bild:

Kvällsvy från igår i ån Tidan vid vår fiskesträcka i Baltak på zon 2.

Sida 1 av 8