Våra sjöar i Tiveden

Sjöarna i området är fördelade på två områden. I den norra delen ligger de tre sjöarna Sörängs Bergsjö, Nödre- och Mellre Fisklösen. Dessa vatten ligger mellan Vitsand vid Stora Trehörningen och Tivedstorp i Laxå kommun.
I den södra delen finns de fem sjöarna Kvarnsjön, Bergsjön, Hanesjön Djäknesjön och Kroksjön. Dessa vatten ligger norr om Granvik i Karlsborgs kommun. 

Regnbågsvatten och Naturvatten
Vi sätter ut regnbåge i sjöarna Hanesjön, Kroksjön, Djäknasjön och Mellre Fisklösen. Här gäller det Gula fiskekortet.
I Sörängs Bergsjö, Nödre Fisklösen, Kvarnsjön och Bergsjön sker fiske på vild fisk. Ingen regnbåge planteras ut. Här gäller det Vita fiskekortet.

Edsån
Det gula området i Edsån ingår i fiskekortet för Tiveden. I Edsån finns även en kvoterad flugfiskesträcka där ett specialkort finns att lösa. Detta specialkort är även giltigt i Tiveden. För mer information, gå in på www.hokensas.se

Ottersjön
Ottersjön ingår INTE i fiskekortet. Ottersjön är en personalsjö och allt fiske i sjön är förbjudet.

Båt
Båt finns att hyra i Bergsjön, Kvarnsjön och Djäknasjön. Båtkort kan enbart köpas på OK/Q8 i Karlsborg, 0505-441 51. Egna båtar eller medhavda motorer är inte tillåtet i sjöarna.

Håll i grejerna ordentligt, för Bergsjön och Kvarnsjön har ett bestånd av riktigt stor gädda. Under de senare åren har gäddor mellan 10 och 15 kilo landats årligen.

Observera att Ottersjön inte längre ingår i fiskekortet för Tiveden.