Vi har nu lagt i två nya båtar som går att hyra i Edsåns gula zon. Båtkort finns att köpa på iFiske och efter att båtkortet är köpt kommer en kod till nyckelskåp att skickas via SMS. Observera att nyckelskåpet finns i anslutning till Sätra Bruk och båtarna ligger i norra änden av gul zon. 

BUTIK PÅ ÖSJÖNÄS

Vi har öppnat en liten butik uppe i Tivedenområdet. Det är i Tivedens Aktivitet & Äventyrscenters lokaler på Ösjönäs som vi nu öppnar upp en butik. I butiken hittar du ett basutbud för fisket i Tiveden i form av drag, linor, fiskespön eller färdiga fiskeset. PowerBait och färdiga bottenmeteset, flöten, krok och sänken gör att alla kan hitta det som behövs för att rigga till ett mete. Håvar, grillkol och regnkläder finns också och för flugfiskaren finns flugor och tafsar och även färdiga flugfiskeset till riktigt bra pris. 

 

Inledningsvis har vi något begränsade öppettider, och från och med v. 19 är öppettiderna följande:

onsdagar - lördagar:  09.00 - 11.00

Välkomna in på ett besök!

Regnbågen är en vårlekande fisk och den blir könsmogen vid ca 3 års ålder. Det innebär att under våren blir hannarna extra aggressiva och angriper varandra vilket kan innebära att de kan få bitskador på kropp och fenor. Därför ser vi en lite förhöjning av lekskadad fisk i våra sjöar där fiskarna får vita fläckar av svampangrepp, men det är ett naturlig effekt av att lekskadorna. I vissa sjöar blir effekterna större och tydligare, och det är framförallt Strandgölen som detta blir uppenbart. I Strandgölen sätter vi generellt större fisk vilket innebär att i stort sett alla fiskar är könsmogna vilket i sin tur gör att lekskadorna blir mer omfattande i denna sjö. Detta är inget vi kan göra något åt, utan det är en naturlig företeelse och ett tecken på att fisken uppvisar ett naturligt beteende. Lekperioden håller på att klinga ut och om några veckor är den helt över. Detta upprepas varje år i våra vatten där vi sätter regnbåge och varje vår får vi frågor om varför en del fiskar har svampangrepp och detta är förklaringen. Har ni mer frågor är ni välkomna till oss på Hökensås Sportfiske så svarar vi gärna på dessa. 

Det var en väldigt lyckad premiär med många fiskar som fångades!

Vi har fått in lite bilder men önskar gärna fler, så har ni bilder ni vill visa upp från premiären går det jättebra att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
På bilden ser ni Oliver från Lidköping med sitt nya personbästa på 2.8kg!

Stort grattis från oss på Hökensås Sportfiske AB 🥳🎣
 
Tags:

Underkategorier

Sida 1 av 54