Någon gång under perioden måndag 7/9 och onsdag 9/9 kommer det att ske helikopterkalkning över vissa sjöar i området. Det är helt beroende på väderläget när själva kalkningen äger rum, men Sydvattnet är en av de sjöar som kommer att bli kalkad under perioden. Därför vill vi informera om att  vi avråder att hyra båt eller fiska från flytring under dessa dagar. Landfiskare ska också uppmärksamma att kalkning sker och allt fiske i Sydvattnet under dessa dagar sker på egen risk. 

Tags:

Vi måste tyvärr meddela att Familjefisket under 2020 kommer att bli inställt.

Detta givetvis pga rådande pandemi. (Covid-19)

Vi tar nya tag med familjefisket under 2021.

Givetvis hoppas vi alla familjer som tänkte besöka familjefisket tar chansen att komma upp och fiska i några av våra vatten ändå.

Behöver ni hjälp eller bara lite tips och trix så kom in i butiken så hjälper vi er.

 

Onsdagen den 12/8 & 26/8 fiskas det kräftor i Zon 2.

 

I övrigt är det normalt vattenflöde men varmt i vattnet. För torrflugefisket så är det mer aktivitet på kvällen med nattsländor som kläcker.
Fiska djupt om ni ska köra med nymfer och streamers! 

Tags:

Vi har fått in flera rapporter om att fisken har varit på hugget i området. En del har haft riktigt fin utdelning, men tyvärr finns exempel på att några har blivit utan. Vi vill ge rådet att fiska så varierande ni bara kan under dessa varma sommardagar och gärna styra in fisket mer mot kvällningen och när kvällen går över i natt. Då vaknar regnbågen till liv och öringarna i Bergsjön och Kvarnsjön ska framför allt försökas fångas då dagsljuset försvunnit och mörkret bryter in. Det har även fångats riktigt fin gädda i Bergsjön den senaste tiden. Ett par gäddor runt 5 kg har anmält sitt intresse, men framförallt ett praktexemplar på 12,2 kg synades och återutsattes i sjön.  Vill man uppleva chansen till att få kontakt med stor och grov gädda finns alla chanser i Kvarnsjön och Bergsjön. Båt finns att hyra via OK/Q8 i Karlsborg och det är givetvis en fördel att kunna fiska från båt om man vill komma i kontakt med både grov öring och gädda. 

I sjöarna Sörängs bergsjö, Nödre- och Mellre Fisklösen har vindskydden renoverats och iordningställts. Åk gärna dit och prova fisket, samtidigt som det finns ett mysigt alternativ till fika och grillning i anslutning till sjöarna. Vindskyddet gör att det oavsett väder alltid finns en möjlighet att kunna få lite mer skydd även om vädret skulle vara lite sämre. 

För flugfisket har vi börjat få fina rapporter om trevligt fiske i Kroksjön. Även där är vindskyddet på udden iordningställt och renoverat. Vi kommer även att successivt jobba vidare med bryggorna runt sjön så att de sämsta tas bort och de som kan renoveras även blir säkra och fungerande. 

Tänk på att det fortfarande råder eldningsförbud i Tiveden och att det enbart är tillåtet med grillning med grillkol i iordningställd grillplats. Det har varit ett par ordentliga skogsbränder i anslutning till några av våra sjöar och vi vill ytterst noga upplysa om faran med att tända grillar under sommarperioden. Brandfaran är stor och kan leda till oöverskådlig skada för stora skogsvärden och för den person som har oturen att råka orsaka en skogsbrand.  

Tags:

Sida 1 av 35