Nu kommer kylan och isen lägger sig allt mer på sjöarna. Det är långt kvar till att ge sig ut på isarna för fiske, men det är så pass mycket is så att landfiske blir svårt och i många fall omöjligt. Vi hoppas på att kylan håller i sig under en längre period så att vi får riktigt fina kärnisar som gör att säkerheten vid framtida isfiske blir god. Vi återkommer med mer rapporter i början av nästa vecka.

Höstfisket är i full gång och fisken nappar under tydliga hugg-perioder. Gäller verkligen att testa sig fram vare sig man spinnfiskar, metar eller flugfiskar. 

Fisket som alltid på hösten går från "stendött" till full aktivitet och förändringen kan ske på väldigt kort tid. Så ha tålamod och sprid ut metoderna ifall ni är ett gäng.

För flugfiskarna kläcker October Caddis så chanserna för torrflugefiske är fortfarande goda. Utöver det så kläcker även fjädermygg, div landinsekter och dammsländor. Men är det ingen aktivitet på ytan så börjar fisket under ytan ta över allt mer. 

Kika gärna in i butiken för färska tips!

Vintersäsongen närmar sig och drar igång den 1/11 så butikens öppettider hittar ni här nedanför. Fiskekortet kommer att kosta 220:-/24 timmar och gäller i alla ordinarie kortsjöar (inte i kvoterade sjöar). Observera att regler för öppet vatten fortfarande gäller vilket innebär att flugfiske enbart är tillåtet i röda sjöar, fluga och spinn i orange sjö och mete, spinn och fluga i de gula sjöarna. När isen lägger sig är isfiske tillåtet i alla ordinarie kortsjöar med vinterkortet.

 

Underkategorier

Sida 1 av 49