Våren har äntligen verkat att få fäste i vår del av landet. Det har fortfarande varit lite kalla nätter och därför har våren dragit ut lite mer, men nu verkar det som om det lossnar ordentligt. Några regniga dagar är att vänta, men sedan säger alla prognoser att värmen är på ingång.

Vi vill passa på att lyfta fram vårt nya område Edsån, som vi öppnar upp den 3/5. I Edsån sätts det bara ut öring och det finns två olika typer av fiskekort att köpa. Ett som gäller för den Gula zonen där man får meta, spinnfiska och flugfiska. Fiskekort finns att lösa på vår hemsida eller direkt via iFiske (www.ifiske.se).Sedan finns ett kvoterat kort som gäller i tre Blåa zoner där endast flugfiske är tillåtet. Det blåa kortet har ett maxantal av 8 kort/dygn och går att lösa via vår hemsida, eller direkt på iFiske (www.ifiske.se). Har du löst ett fiskekort i Edsån har du även rätt att fiska i sjöarna i Tiveden som drivs av Hökensås Sportfiske AB (se fiskeregler för Edsån och Tiveden för mer information).

Vi vill även upplysa om att Kroksjön i Tiveden numer är en vanlig kortsjö och öppen för fiske. Kroksjön är en fantastiskt vacker sjö och har tidigare varit en företagssjö och kvoterad flugfiskesjö, men från 2021 är den öppen för alla. Observera att fiskekortet i Tiveden även är giltigt i den gula zonen i Edsån. 

Avslutningsvis kan vi informera om att någon gång nu i maj kommer vi att öppna upp en liten fiskbutik i Tiveden som kommer att vara öppen torsdag-söndag 09-11. Butiken kommer att vara placerad på Ösjönäs och är ett första steg att börja vår expansion i Tivedsområdet. Utbudet är litet men naggande gott och inriktat att förse kunderna med det viktigaste som behövs för fisket i Tivedsområdet. Vi är mitt uppe i förberedelserna och när all teknik är på plats så återkommer vi med öppningsdatum.

Fiskekorten i nya området Edsån börjar säljas den 3 Maj!

Edsån är en pärla där du kan fiska öring i kristallklart vatten i fantastisk miljö. Undens unikt klara vatten har sitt avrinningsområde via Edsån och det gör att på sin väg ner mot sjön Viken erbjuds ett fiske som inte har så många motsvarigheter i södra Sverige. 

Tags:

Som ni kanske har sett så är ju denna veckan speciell.

Vi har ju våran Vårstart nu på lördag den 24/4.

Från idag 19/4 och till och med fredag 23/4 så är alla vanliga sjöar stängda för att vi ska hinna förbereda allt tills på lördag.

Under dessa dagar får man istället fiska i två av våra hyrsjöar. Södra Englandssjön och Abborragölen. Det vanliga vinterkoret gäller och det är tillåtet med fluga, spinn och mete i dessa sjöar under dessa dagar.

På lördag går startskottet 06:00!

Vi öppnar i butiken redan kl. 05:00 och stänger 17:00  så den som behöver förse sig med lite nya prylar hinner handla på sig! 

Väderprognosen ser ut att vara med oss och vi verkar få en riktigt fin dag på lördag.

Så passa på att komma ut och fiska! 

Vårstarten igår blev en lyckad historia!

Många fina fiskar fångades och trots den kalla nordanvinden värmde fångster och lite sol gott!

Nu är fisket igång på allvar och fisktransporter till våra sjöar går från och med nu ut varje vecka till samtliga vatten!

Det är ju underbart att våren är här.

Lite kläckningar har rapporterats, vassländor i sjöarna och baetis i baltak.

Så snart är vi i full gång med även insektsliv!

För spinn och metarna så har vi fullpackat i butiken med grymma drag och lite nya powerbait!

Givetvis har vi finfina fiskespö och set från den billiga pengen av 349:-

 

Imorgon (måndag 26/4) måste vi stänga butiken redan kl.12:00 då vårt kassasystem ska få sig en rejäl uppdatering.

Vi har öppet 8-12, men givetvis kan ni köpa fiskekort i automaten utanför butiken och också via iFiske!

 

Varmt välkomna! 

I skrivande stund håller vi på för fullt med alla förberedelser inför nästa lördags "premiär" eller vårstart som vi kallar det. 

Butiken fylls på till bredden med nya grymma prylar.

Området görs iordning för alla er gäster.

Nästa vecka är ju speciell på det viset att dom "vanliga" (gula, orange och röda) sjöarna är stängda från måndag 19/4 till och med fredag 23/4 för dom sista förberedelserna och framförallt en massa fiskisättningar. 

Under dessa dagar får man med vårt vanliga vinterfiskekort fiska i två av våra hyrsjöar, Södra Englandssjön och Abborragölen.

På lördag 24/4 06:00 ljuder kanonen och vi är i full gång med säsongen 2021!

För att ni ska vara rustade med prylar för säsongen så ändrar vi våra öppettider i butiken redan från måndag, och kör på för fullt med samma öppettider hela säsongen.

Följande öppettider gäller från måndag 19/4.

Måndag - Fredag 08:00 - 18:00

Lördag 08:00 - 17:00

Söndag 08:00 - 15:00

Undantag från dessa tider kan hända på speciella helgdagar/röda dagar

 

Baltak trummar på som vanligt och vi har ju varit igång med fiskisättningar i över en månad.

Fisket har varit riktigt fint den senaste tiden, och rapporter om dom första kläckningarna på dagsländor (baetis) kom i veckan.

 

Tiveden körde vi igång redan denna veckan med ett stort lass fisk till samtliga sjöar.

 

Så passa på att ta en tur i det fina vårvädret till några av våra vatten!

 

Underkategorier

Sida 1 av 43