Missa inte det populära Familjefisket på åsen på onsdag under barnens novemberlov! 

Prognosen inför onsdag 30:onde oktober, när Familjefisket går av stapeln ser god ut. Lagom med vind och plusgrader bådar gott. Vi hoppas och tror att det bäddar för en lyckad tillställning med gott fiske för allas barn och ungdomar. Och föräldrar med förstås. 


Fisket sker som vanligt i Södra Laxagölen, en sjö som normalt annars är en av våra hyrsjöar och ligger ganska så mitt i Hökensåsområdet. Det är dock lätt att hitta till sjön, då vi skyltar från Brandstorpavägen hela vägen till sjön. 

Fisket pågår mellan klockan 10:00 till 16:00 och leds av våra Hökensåsmästare Lennart och Kristina Ottosson. Lennart och Kristina lär er allt som kan tänkas behövas kunna för fisket, och för de som inte har egen utrustning finns sådan att hyra på plats. 

Fiskekortet för en familj (två vuxna samt barn under 15 år) kostar 180 kr. 

Observera att vi endast tar kontant betalning direkt ute vid sjön hos guiderna. 

Möjlighet att grilla finns vid sjön. 

På bild: en grann båge fångad i Södra Laxagölen på flötmete. 

Publicerat: 2019-10-28 

Tags:

Många tror att fisket avtar med kylan men så är det absolut inte! Fisken har en trivseltemperatur på kring 8-10 grader i vattnet. Vilket gör att fisken blir extra aktiv och även mer sugen på att äta.

Tror du fortfarande inte på att fisket är kanon just nu så rekommenderar vi starkt att anmäla till kursen Vinterflugan där Johan Klingberg kommer visa hur man fiskar "off season"

Då dagarna har allt mindre ljusa timmar så riktar sig kursen mycket på flugbindning. Men då det är lite folk på området så har vi tillgång till i princip alla sjöar på området. Passa på att förlänga säsongen och kunskapsbanken med vad vi i personalen tycker är den mest intressanta kursen vi har på året.

Anmälan sker till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0502-23000
Antal platser: 8
När: 8/11 - 10/11
Pris: 3200:-

Vi har fått återbud på tre platser på vår kurs Höstflugan som går av stapel nu till helgen. Det gäller alltså fredag 4:e oktober till söndag 6:e oktober.



Har du lust att lära dig flugfiskets mysterier på hösten? Oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren är du välkommen att delta. Vi anpassar kursen utefter varje deltagares förkunskaper.

Ledare är Martin Ångnell och Johan Klingberg. Hökensås mest erfarna kursinstruktörer. Flugbindning i fokus med Martin, där vi binder flugor som ska imitera de insekter som man kan tänkas behöva i sin ask med ut på en hösttur. Flugkastträning med Johan, där vi går igenom kast för byiga höstvindar mm.. Grunderna inom praktisk fisketaktik, entomologi mm gås även igenom.

Önskar du att delta? Eller känner du någon som skulle vilja vara med till helgen? Maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller slå oss en pling på 0502-23000.

För mer info, se:
https://www.hokensas.se/info/kurser/hostflugan

På bild:
För ett par veckor sedan gick Strömflugan av stapeln. Den kursen var mycket lyckad med ganska fint fiskeväder, fiskar som tog på alla de fisketekniker vi prövade och stor gemenskap bland kursdeltagarna. På bilden släpper en av deltagarna, Birgitta, tillbaks sin första regnbåge i ån.

Publicerad: 2019-10-01

Tags:

Höstfisket är här!

 

Både spinnfisket och flugfisket i sjöarna på Hökensås har varit riktigt bra och kommer med säkerhet fortsätta vara hett ett tag framöver. Temperaturen på ligger mellan 8-10 grader i sjöarna så fisken har optimala förutsättningar rent trivselmässigt. För torrflugefisket rekommenderar vi nu: Fjädermygg, div landinsekter eller någon nattsländeimitation t.ex Oktober caddis, Busen eller E12.

Baltak har haft mycket gäster på sistone och har varit ett oerhört bra fiske. Vi rekommenderar att ni köper kort i automaten vid Baltak. Ifall det skulle vara mycket gäster kan man då överväga om det kanske är bättre att åka till sjöarna.

Flugfiskare:

Flugval utöver torrt så fungerar en flicksländeimitation strax under ytan, husmaskar(haröra), Black Martinez och andra små mjukhacklade flugor. Nu när temperaturen är låg kan det vara lönsamt med sjunklina och flytande flugor t.ex booby.

Spinnfiskare (OBS - ej Baltak):

I perioder så kan skeddrag och små spinnare fungera bra för spinnfiskarna, men överlag så är bottenmetet med PowerBait överlägset bäst.

Butiken har fortsatt vanliga öppettider hela oktober ut.

  • Mån - Fre  08.00 - 18.00
  • Lör             08.00 - 17.00
  • Sön:           08.00 - 15.00

Sida 1 av 26