Fiskeregler vinter

Fiskeregler under vintersäsong vid öppet vatten:
Mete, spinn- och flugfiske är tilllåtet i:
3. Store Grubben, 4. Lille Grubben, 6. Ibbesjön, 7. Kroksjön, 8. Skinnaregölen, 9. Store Öjasjön, 10. Lille Öjasjön, 11. Björnsjön, 14. Sänksjön, 39. Göl 39 och 56 Rödsjön. 

Spinn- och flugfiske är tilllåtet i: 
53. Sydvattnet. 
Agnade, maskade krokar eller krokar med luktmedel är ej tillåtna. 

Enbart flugfiske är tilllåtet i: 
15. S. Prinsasjön, 16. Ö Prinsasjön, 22. Vita tjärn, 51. L. Havsjön, 52. Nordvattnet, 54. Enesjön och 59. Tjärn 59. 
Plastkulor, agnade, maskade krokar eller krokar med luktmedel är ej tillåtna.

I de röda sjöarna är enbart flugfiske tillåtet. Det vill säga fiske med flugspö, flugrulle och bunden fluga. Till ett spö får fästas högst tre flugor. Spinnfiske med plastkula och fluga är ej tillåtet, agnade krokar eller beten med luktmedel är ej tillåtet.
I de gula sjöarna är det tillåtet att flugfiska, spinnfiska och meta. Till ett spö får fästas högst tre flugor eller ett drag med två upphängare, eller en krok med bete. Levande fisk får inte användas som agn. Mäskning är inte tillåtet. 
I den orangea sjön Sydvattnet är det tillåtet med flugfiske med flugspö, fluglina och fluga samt spinnfiske (agnade, maskade krokar eller krokar med luktmedel är ej tillåtna). Till ett spö får fästas högst tre flugor eller ett drag med två upphängare. Mäskning är inte tillåtet. 
Dygnskort gäller i 24 timmar från fiskestart, med ett spö och en maxfångst av tre laxartade fiskar. 
Familjekort gäller i 24 timmar från fiskestart för 2 vuxna och deras barn t.o.m. 15 år. Ett spö per familjemedlem och för en fångst av maximalt sex laxartade fiskar. 
När respektive fiskekvot fyllts erfordras nytt fiskekort.
Till ett spö får fästas högst tre flugor eller ett drag med två upphängare eller en krok med bete. Mäskning är inte tillåtet. Egna båtar, kanoter, gummibåtar, flottar eller motsvarande får inte användas inom området. Flytring i samband med fiske är tillåten i Syd- och Nordvattnet.
Fiskekortet är personligt och skall kunna uppvisa tillsammans med giltig legitimation på Tillsyningsmannens anmodan
I de blå sjöarna är korten kvoterade med bokningsbara platser. De kvoterade sjöarna är Strandgölen, Kvarkasjön och Bastasjön (från 30/9 fram till isläggning). Sjöarna är enbart upplåtna för flugfiske. Det blå fiskekortet tillåter även fiske i alla röda, orangea och gula sjöarna mellan 06.00 – 06.00 det datum kortet gäller. Isfiske är förbjudet i de blå sjöarna!

Fiskeregler isfiske
Isfiske får ske i gula, orange och röda sjöar. Ett fiskekort tillåter ett pimpelspö med en pirk och max två upphängare. Agn får användas. Maxfångst tre laxartade fiskar. När kvoten är uppfylld erfordras nytt fiskekort. Ismete och angling efter gädda och abborre är tillåtet i Ibbesjön, Syd- och Nordvattnet med högst 10 utrustningar per fiskande. Ismete räknas som angeldon så länge spöna ligger inaktiva. Mäskning är ej tillåtet. Levande fisk får inte användas utom vid angling i Ibbesjön, Sydvattnet och Nordvattnet. Då får enbart betesfisk användas som fångats i sjön. Kontakta fiskeshopen för mer information.

OBSERVERA: Isfiske är inte tillåtet i hyrsjöar eller specialsjöar!

När respektive fiskekvot fyllts erfordras nytt fiskekort. Till ett spö får fästas högst tre flugor eller ett drag med två upphängare eller en krok med bete. Mäskning är inte tillåtet. Fiskekortet är personligt och skall kunna uppvisa tillsammans med giltig legitimation på tillsyningsmans anmodan. Utanför fiskeshopen finns en fiskekortsautomat där man kan använda kontokort kopplat till VISA och Mastercard.

 

Vinterfiske vid is

Se upp för svaga isar! Allt fiske sker på egen risk.


Vid is får man pimpla i alla ovanstående sjöar. Man får använda bete såsom räka, mask, maggot och powerbait, dock ej levande betesfisk.

Löst fiskekort gäller under 24 timmar från start och berättigar till att 3 fiskar av laxartad karaktär avlivats. När fiskekortets kvot fyllts kräver fortsatt fiske att nytt fiskekort löses.

Angeldonsfiske eller ismete efter abborre och gädda är tillåtet i Ibbesjön, Nord- och Sydattnet med högst 10 utrustningar per fiskande. Ismete räknas som angeldonsfiske så länge spöna ligger inaktiva. Ev. betesfisk måste tas ur samma vatten som det ska fiskas i. För att angeldonsfiska/ismeta måste man lösa ett vinterfiskekort. Gädda och abborre räkns inte i kvoten för tillåten fångst. 

Aktuellt i Hökensås

 • Bengans Vänner fyller 30 år 2021-09-30

  Vi har några riktiga trotjänare som varit på Hökensås och fiskat i våra sjöar...

  Läs mer: Bengans...

 • Små flugor - stora fiskar 2021-09-30

  Vi vill visa upp en riktig storfiskare som lurade upp en riktig bjässe ur Göl...

  Läs mer: Små flugor -...

 • Strömflugan i Baltak fre-sön 17-19 sep 2021-09-17

  Vi vill informera om att kursen "Strömflugan" med Johan Klingberg äger rum i...

  Läs mer: Strömflugan i...

 • Idag 10/9 kalkas Hökensås 2021-09-10

  Då har vi fått ett meddelande från de som håller i helikopterkalkningen att...

  Läs mer: Idag 10/9...

 • Avrådan C&R! 2021-07-15

  Vi vill betona att vi starkt avråder från all form av återutsättning av fiskar under...

  Läs mer: Avrådan C&R!