Nordvattnet

 

Nordvattnet är en av de större sjöarna som även erbjuder fiske från båt och flytring. Sjön består av två delar som hänger ihop på mitten av ett sund med en ö i mitten. Nordvattnet är från norr till söder fågelvägen 1250 m. Den övre delen (fram till udden) är 600 m och som bredast är sjön 300 m. 

Här häckar storlommen under våren vilket gör att fiske från båt och flytring är förbjudet under april och maj i den mellersta delen av sjön (se karta). Dock är båt tillåtet under denna tid i den södra delen av sjön och flytring i södra och norra delen av sjön. Men hänsyn till storlommen måste alltid iaktagas. 

Sjön har klart, fint vatten och är mycket varierad med vassar, näckroskanter, uddar och vikar. Många fiskare tycker att sjön känns lite för stor för att fiskas från land men låt inte detta avskräcka. Framför allt den södra delens östra sida är mycket fin att fiska från land och här finns fina sandbankar att vada ut från. 

Generellt sett är södra delen lättast att fiska från land då norränden är grundare och har mer växtlighet. En båt eller ring underlättar fisket betydligt här. Nordvattnet är en sjö som ger bra fiske under de varma sommarmånaderna på grund av sitt förhållandevis stora djup (ca 10 m.) 

Nordvattnet är en sjö som fungerar bra under hela säsongen. Den södra delen av Nordvattnet är djupast. Att sänka ner en fluga här, på en snabbsjunkande lina, under sommarens värmebölja, kan ge fina fiskar som jagar under det kallare språngskiktet. Annars infaller en bra period i månadsskiftet maj-juni då sjösandsländan kläcker i Nordvattnet.

Det finns tre roddbåtar att hyra i Nordvattnet. Boka på telefon 0502-230 00. Båtnyckel och öskar hämtas i vår fiskeshop i Semesterbyn. Flytvästar finns att låna. Årorna står inlåsta i boden vid båtplatsen och låses upp med båtnyckeln. Flytring får användas. Grillplats finns vid Sydvattnets båtförtöjning.

Regler röda sjöar: 
I Nordvattnet är enbart flugfiske tillåtet. Med flugfiske räknas flugspö med fluglina där högst tre flugor får fästas. Spinnfiske med plastkula och fluga är ej tillåtet, agnade krokar eller krokar med luktmedel är inte tillåtet.