Vattenläget inför sista aprilhelgen

Imorgon 28/4 har vi vår uppstartsdag för sommarsäsongen på Hökensås i sjöarna. Det innebär förstås inte att man inte kan prova på fisket i ån Tidan vid vår fiskesträcka i Baltak. Där är det nu full fart på både fisk och fiskare. Jättekul tycker vi.



Många hör av sig och undrar över vattenläget. Det är ett vattenflöde som går något upp och ner från dag till dag just nu, men det är inga översvämningsnivåer att tala om utan normalt högt vårvatten. Fullt fiskebart utmed hela åsträckan med andra ord. Dock kan det vara en god idé att ta med sig några tunga flugor eller någon sjunktafs för vid behov komma ner till fisken utmed botten.

För den som är ny vid ån vill vi passa på i att nämna att ån inte är särskilt djup, det är inte så att man måste ner på några stora djup, utan anledningen till varför en tung fluga eller sjunktafs kan vara en god idé är på grund av vattentrycket ökar något vid högt vatten och det innebär att flugorna inte hinner sjunka ner lika snabbt som exempelvis vid lågvatten och därmed fiskar en kortare sträcka under varje kast. Att fiska med en förtyngd fluga som sjunker ner är därmed helt enkelt effektivare. 

Publicerad: 2018-04-27

Tags: