Något trögt sommarfiske

 

Många glada sommarsemesterfirandes familjer besöker oss på åsen för stunden. Kul tycker vi. Fisket är dock lite sisådär. Det är inte helt enkelt att fånga fisk och ska man lyckas så är det ofta lyckosamt att försöka hitta sjöarnas djuphålor, där fisken samlas på grund av att vattnet är kallare där. Kallare vatten innebär mer syrerikt vatten och därmed också mer aktiva fiskar. För att vara rakt krass kan man helt enkelt säga att om man fiskar på ”fel plats” så här års kan det vara väldigt långt mellan huggen… Titta gärna förbi i fiskeshopen innan ert fiske så kan ni få goda tips på vart man kan hitta djuphålorna i sjöarna.

 

Vi har fått in rapporter på att det kommit upp en del fisk på mycket små skeddrag. Även på powerbait på bottenmete likaså. Flugfiskarna gör bäst i att fiska med antingen imitationer av flicksländor i olika stadier samt även nattsländor (mönster som busen och hökensåspuppan går utmärkt, särskilt i mindre storlekar) eller dammsländemönster.

Just en dammsländeflymf lyckades vår egna Hökensåsmästare Anders Ström dra en riktigt stor öring på hela 4,5 kg på i veckan i Strandgölen. Det är såvitt vi känner till årets största öring. Så helt omöjligt är det inte att lura en och annan stor fisk även i sommarvärmen…

På bilden fotar lokalstammisen Stefan Wahnland en öring Anders Hedlund lurat upp på en Hökensåspuppa.

Vi önskar alla våra gäster en trevlig fiskehelg.

Publicerat: 2019-07-19

Tags: