Lägesrapport v.23

Dags för en liten lägesrapport!

 

Hökensås/Baltak

Flugfiske:

Vädret tillåter mycket att kläcka nu! 
Det vi sett eller fått rapporter om är främst grandisen (den stora nattsländan) men fisket med fjädermygg verkar ha varit väldigt framgångsrikt. Utöver dessa två arter har vi Vulgata, Vassländor, Caenis (Slamslända) och div nattsländor. På kvällarna/skymning kan man gärna slänga på något av den större storleken så som Muddler Minnow eller t.ex Stor-Busen. Gärna i mörka färger!

För Baltak så är det bra fiske på Danican när kläckningarna är igång.

 

Spinnfiske/mete:

Spinnare är det som verkar gått bäst senaste tiden, men glöm inte att testa våra vibrationsbeten som egentligen är framtaget främst för Abborre, gädda & gös. Dessa har fungerat långt över förväntan på både Regnbåge och Öring! Hett tips och fungerar som sagt på arter man ev. har i vattnet hemma!

För metet så börjar det gå väldigt bra att använda flötmete med mer naturliga beten så som mask. Men givetvis fungerar PowerBait otroligt bra även denna årstid.

Tiveden/Edsån

För flugfiskarna så kläcker det Vulgata & Danica och som för Hökensås-området är det i princip lika läge med övriga kläckningar. Samma gäller spinnfisket i spinndelen av Edsån & Tiveden sjöarna.