Här kommer lite information gällande kläckningar & alla våra områden.

 

Vad fungerar bra för spinn & mete?
Det som har fungerat bäst senaste tiden är egentligen det mesta. Men för att faktiskt ge något tips så börjar det bli mer och mer aktuellt med beten som skapar vibrationer, alltså spinnare & vobblers/crankbaits. Men det bästa man kan göra är att inte välja en metod för dagen utan pröva sig fram. Är ni några stycken kan man sprida ut lite metoder så märker ni ganska snabbt om det är en metod som överträffar den andra. Färger så går det över till allt mer neutrala/dova färger, men detta kan också motbevisas med den skrikigaste spinnaren. Inga regler, bara undantag som vi brukar säga.

Ska man fiska mitt på dagen när solen står som högst och ytvattnet är som varmast gäller det att försöka hitta djupet och fiska där. Bottenmete är en enkel metod att använda under dessa tider men gäller att vara relativt aktiv även där.

Bottenmete: Kasta ut - spänn upp linan när vikten ligger på botten - Avvakta 15 minuter - Har det inte hänt något så kasta om och kasta kanske 15 meter åt sidan från där du nyss fiskade.

Färger på t.ex PowerBait som varit bra är orange, vit & grönaktig

Vad gäller för flugfisket och hur ser det ut med kläckningar?

Den efterlängtade Sjösandsländan har anlänt på åsen! "Ephemera vulgata"

 

Vasslända "Leptophlebia marginata"

Bibio "Bibio"



Hökensås:
Vi går mot varmare tider och det märks tydligt på vattentemperaturen som uppmätts till 15-17 grader. Fisket bör då satsas tidig morgon eller kväll, ska man fiska under dagen så ska man nog inrikta sig på att fiska djupt. Men det kan skilja sig dag för dag, timme för timme så anpassningsbar är en god egenskap att ha denna årstid. Finns inga regler utan endast undantag så räkna inte bort torrflugefisket mitt på dagen.

Baltak:
Vattnet håller perfekt temperatur och det är fortfarande bra nivå med vatten i ån. Helgerna är givetvis mer besökta än under vardagar, så har man möjlighet att besöka Baltak en vardag i början av veckan är det betydligt färre besökare vid ån.

Edsån:
Kläckningarna i Edsån har också kommit igång det finns fortfarande lediga kvoterade kort under maj-juni så det är väl värt ett försök och ett besök. Fiskekorten i Edsåns kvoterade zoner köps enbart på iFiske.

Tiveden: 
I Tiveden har vi för säsong 2023 valt att halvera antalet sjöar där vi planterar ut regnbåge, allt för att öka mängden fisk och därmed förbättra chanserna till ett bättre fiske. I Hanesjön, Kroksjön, Djäknasjön och Mellre Fisklösen planterar vi ut regnbåge kontinuerligt och där gäller enbart det gula kortet "Regnbågsvatten". Kortet kostar 250:- hos återförsäljare, eller 270:- på iFiske. I Sörängs Bergsjö, Nödre Fisklösen, Kvarnsjön och Bergsjön planterar vi inte längre ut någon ädelfisk. I dessa sjöar säljer vi ett vitt fiskekort för "Naturvatten. Kortet kostar 100:- hos våra återförsäljare, eller 110:- via iFiske. Det gula regnbågskortet gäller givetvis även i Naturvattensjöarna, men inte vice versa.