Kort lägesrapport v.28

Allmänt: 
Vattentemperaturen ligger på ungefär 20 grader, fiskisättning sker som vanligt varje vecka förutom i Björnsjön & Skinnargölen. Fisket bör läggas på kväll, natt eller tidig morgon.

Spinnfisket: 
Bottenmete med PowerBait/mask är effektivt om man vill fiska på dagen då fisken står djupt och är rätt så stillastående. Så låt det inte ligga i mer än 15 minuter innan man kastar och på en ny plats.
En rigg som varit väldigt effektiv är bottenmete med PowerBait & en boobyfluga som upphängare. Är man osäker hur den riggen fungerar så är ni välkomna in i butiken så ska vi visa er.

Flugfisket: 
Nattsländor som fortfarande gäller för torrflugefisket. Något som också är bra att köra med denna årstid är landinsekter så som flygmyror & jordlöpare. Annars är det ner på botten och fiska med streamers/booby flugor. Alt nymfer.
Muddler Minnow är en kanonfluga för skymning/nattfisket så ha gärna med en sån i asken.

Baltak:
Här är det absolut streamer/nymf som fiskar bäst denna årstid. Flödet är rätt så normalt för årstiden. Något som kan vara riktigt bra att testa är en chernobyl ant eller typ muddler minnow som tas hem snabbt på ytan. Triggar ibland fisket till hugg om inte annat.