Vecka 41

Höstfisket är här och vattentempen börjar äntligen sjunka till fiskens trivseltemperatur. Busväder ingår alltid på hösten men de som trotsar vädergudarna brukar bli rikligt belönade.
Som vi nämnt tidigare kör vi utsättning av fisk en gång i veckan i samtliga vatten. 

Vattennivån i Baltak är rätt så hög men inte ovanligt hög så det gäller att anpassa sig och testa lite nya platser. Se till att fiska i de djupare partierna och komma ner i hålorna på de grunda partierna.

Vill man få lite tips och trix kom gärna in i butiken. Vi har alltid dagsfärska tips att ge och förtillfället har vi en trevlig höstrea där man kan passa på att fynda.

Det som är gångbart för flugfisket i skrivande stund är: Iglar, flicksländor, husmaskar i naturliga färger. Men ett ess i rockärmen kan vara en skrikig streamer om fisket är trögt.

Sen får man absolut inte glömma boobyfisket. Det är primetime för just denna metoden. Vi har 10 olika modeller som täcker hela årets behov

Spinnfiske/mete: 

Bottenmete har dominerat fångsterna i år, speciellt med längre tafs. Men nu börjar det bli läge att köra med skeddrag eller liknande beten.